As it seems this event counts towards EVERYONE'S total points ranking, it certainly SHOULD be open to everyone!
i see racers from all over the world? I thought it was BeNeLux only??

News detail and comments

2013 M-Auto Benelux Cup 1:10 electro toerwagens – Race 1

06.11.2013

Aan de eerste ronde in deze cup hebben in total 25 rijders meegedaan, 17 in Club, en 4 om 4 in Sport en Pro klasse. De race vond plaats op de RC Speedway met de short lay-out. Een oval met een chicane en twee hairpins, dus een niet al te moeilijke baan die close racing mogelijk maakt. Dit is een van de gratis banen in VRC Pro!

CLUB
In deze klasse is weer fel gestreden om op het podium te komen. Davy Wilms had een hele goede start en kon al in de eerste ronde een gat slaan van meer dan 1 seconde en bouwde deze voorsprong geleidelijk uit naar 2.6 sec. op de finishlijn. De strijd om de 2de plaats was nog feller. Pas in ronde 20 kon Vincent van Gansen eindelijk Ronald Duijkeren paseren om uiteindelijk met een miniem verschiel van 0.3 sec voorsprong de 2de plaats te pakken.
1 Davy Wilms NL 24 05:09.292
2 Ronald Duijkeren NL 24 05:11.916
3 Vincent van Gansen BE 24 05:12.218

In het landenklassement scoorde de Nederlanders net iets beter dan de Belgen!.

Bekijk de HD video van deze race op het VRC Pro –motion e-sport channel op YouTube:

SPORT
Daan Schuring was duidelijk de snelste man IN Sport klasse en was gemiddeld een halve seconde per ronde sneller dan Patrick van Es die genoegen moest nemen met de 2de plaatst. Marc van Dijk eindigde 3de maar kon het de 2 koplopers dit keer niet echt moeilijk maken.
1 Daan Schuuring NL 24 05:01.788
2 Patrick Van es NL 24 05:12.306
3 Marc Van Dyck BE 22 05:05.452

PRO
In Pro klasse was het een spannende strijd om de podium plaatsen. Julius Kolff had een goede start en kon een gaatje trekken van 0.3 seconde in de eerste ronde, maar Francis Wathlet kwam goed terug en passeerde Julius in ronde 4 en wist tot ronde 16 de koppositie te behouden. Julius liet het gat echter nooit groter worden dan 0.4 sec. en wist uiteindelijk in ronde 17 Francis voorgoed achter hem te laten om uiteindelijk met 0.5 sec. voorsprong te winnen . Arjan de Graaf eindigde zo’n 4 sec. later als 3de.
1 Julius Kolff NL 25 05:07.524
2 Francis Wathlet BE 25 05:08.072
3 Arjan Van de Graaf NL 25 05:12.336

Zowel Francis als Arjan deden het ook al goed in de eerste race met short course trucks, dus deze rijders kunnen blijkbaar prima zowel on-road als off-road racen.

De volgende wedstrijd met 1:10 electro toerwagen start op 16 november op de VRC indoor baan Carpet 2. Een niet al te moeilijk circuit met een lekkere flow, dus kunnen we weer close racing verwachten. Meld je aan, installeer VRC Pro en doe mee. Alle circuits en auto’s die in de M-Auto Benelux Cup gebruikt worden zijn gratis!