As it seems this event counts towards EVERYONE'S total points ranking, it certainly SHOULD be open to everyone!
i see racers from all over the world? I thought it was BeNeLux only??

M-AUTO Benelux Cup 2013 1:10 Toerwagens 13.5T

31.12.2013   0 comments   Video: 1 available

image

PRO klasse
Deze klasse werd overtuigend gewonnen door Julius Kolff met 3 overwinningen uit 3. Na de eerste wedstrijd met slechts 0.5 sec te hebben gewonnen was Race 2 op Carpet-2 opnieuw een strijd tussen Kolff en Wathlet, die weer in het voordeel van Julius, maar nu met 1 sec. voorsprong werd beslist.
De 3de en laatste wedstrijd van de Cup was op het thuiscircuit van Julius, en hier was de marge opgelopen tot 8 sec. Francis Wathlet legde beslag op de 2de plaats in de Cup, Arjan van de Graaf wist in de laatste wedstrijd Nicolas Evens (B) met 0.9 sec. te verslaan en werd daardoor 3de in het eindklassement, 2 punten voor Nicolas Evens (B).

1. Julius Kolff NL 160
2. Francis Wathlet BE 156
3. Arjan Van de Graaf NL 152

SPORT klasse
Fred van Bemmel (NL) stapte pas in Race 2 in maar won beide wedstrijden met grote overmacht en daarmee de Cup in de Sport klasse. Patrick van Es (NL) en Marc van Dyck (B) completeerden het podium in de Sport klasse.

1. Fred Van Bemmel NL 160
2. Patrick v... read more

2013 M-Auto Benelux Cup 1:10 electro toerwagens – Race 1

06.11.2013   0 comments   Video: 1 available

image

Aan de eerste ronde in deze cup hebben in total 25 rijders meegedaan, 17 in Club, en 4 om 4 in Sport en Pro klasse. De race vond plaats op de RC Speedway met de short lay-out. Een oval met een chicane en twee hairpins, dus een niet al te moeilijke baan die close racing mogelijk maakt. Dit is een van de gratis banen in VRC Pro!

CLUB
In deze klasse is weer fel gestreden om op het podium te komen. Davy Wilms had een hele goede start en kon al in de eerste ronde een gat slaan van meer dan 1 seconde en bouwde deze voorsprong geleidelijk uit naar 2.6 sec. op de finishlijn. De strijd om de 2de plaats was nog feller. Pas in ronde 20 kon Vincent van Gansen eindelijk Ronald Duijkeren paseren om uiteindelijk met een miniem verschiel van 0.3 sec voorsprong de 2de plaats te pakken.
1 Davy Wilms NL 24 05:09.292
2 Ronald Duijkeren NL 24 05:11.916
3 Vincent van Gansen BE 24 05:12.218

In het landenklassement scoorde de Nederlanders net iets beter dan de Belgen!.